Élelmiszervizsgálati Közlemények 3. (1957)

Névmutató

NÉVMUTATÓ Összeállította : Moldvai Rezső Aljamovszkij.: 1. Ozimov—Rainer ................... 222 Hartha L.-né : 1. Lutter L.—Szent jóin­g.*.. 19 Báthory P.: Enterokokkusz okozta ételmér­gezés* ........................................... 92 Bertsson L. : Szénsavmeghatározás sörben . 117 Bodjazsina—Zarembo : Gyorsmódszer nedvesség meg­határozására ............................... 221 Brezina M. — Zuman P. : Die Polarographine in der Medi­zin, Biochemie und Pharmazie 115 Cieleszky V.: 1. Sz. Denes А* .................... 245 Sz. Dénes V.—Cieleszky V.: Parationtartalmú növényvédő­szer szennyezésének (permet­­maradékok) meghatározása. . . 245 Desbaumes P.: J. Deshusses J­.......................... 274 Deshaumes P. — Deshusses J.• Visszamaradt ciánhidrogén a gabonában és lisztben............. 117 Deshusses J. :Deshaumes P.: Dul­in kimutatása és felisme­rése élelmiszerekben papírkro­matográf­iával ............................ 274 Deshusses J.: 1. Deshaumes P......................... 117 Dirks : 1. Lincoln-Harrel ..................... 221 van den Dool, H. : Szintetikus aromák, cikória és karamell kimutatása kávé­kivonatokban ........................... 274 Fábri I. és Vas K.: Howard vizsgálatra alkalmas, állandósított paradicsompüré­készítmények előállítása*......... (Iv Fehér L.— Major J.—Szabó I. J.: Pektinbontás vizsgálata pené­szekből előállított enzimkészít­ményekkel és azok keveré­keivel* ........................................... 255 Ferrigan M.: 1. Laakso I. W. Schultze M. C. Geddes N. F................................ 224 Freeman S.: 1. Walker F................................ 274 Gál I. : Klórtartalmú növényvédősze­rek kimutatása élelmiszerek­ben Beilstein-próbával* ......... 103 Ganter Gy.: 1. Körmend­i L.* ..................... 191 Geddes W. F. : 1. Laakso I. W., Ferrigan M. Schultze M. D............................... 224 Gnauer H.: 1. Woidick­e Schmid L .... 117 Hard­l : 1. Lincoln-Dirks ...................... 221 Hellhammer D. : 1. Högl O .................................. 275 Hildebrandt H. W.: Die Rübenzuckerfabrikation­­ . 110 Holló J.: 1. Telegdy-Kováts L.................... 220 Högl O. — Hellhammer D.: A tioglikolsav és tioglicerin meg­különböztetése hideg tartóshuza­mosító készítményekben...........275 Kaff­ehr D.: Gyors módszer tejek fekális szennyeződésének megközelít­ő pontosságú kémiai meghatáro­zására* ......................................... 49 Kajdacsi F.: A gombák festőanyagai* ..... 95 Kay H.: 1. Schulz M. E., Mrowetz G. 270 Kieselbach Gy.: Avas szalonna elbírálása és vizsgálata*.................................. 200 Kieselbach Gy.: Zsírok propilgallát tartalma, mint jelzőanyag és az alkil­­gallátok néhány egyszerű kimu­tatási eljárása zsírokban és olajokban*.................................. 80

Next