Élelmiszervizsgálati Közlemények 4. (1958)

Névmutató

NÉVMUTATÓ Összeállította : Moldvai Rezső Anderson J. A. : 1. Cunningham D. K.—Ged­des W. F........................................ 42 Anderson J. A. : 1. Cunningham D. K.—Ged­des W. F.*..................................... 138 Auber L. : 1. Végh A* ................................ 273 Bajnok I. : Gyümölcsök savtartalmának papírkromatográfiás vizsgála­ta* ............................................. 242 Báthory P.—Csaba K. : Élelmiszerek egészségügyi mik­robiológiai ellenőrzésének fej­­lődése és feladatai* .................. 195 Baumgartner H. : Csomagoláshoz használt mű­anyagok mikrobiológiai vizs­gálata ............................................. 208 Berky F. : A dohány penészesedésének ob­jektív vizsgálata katalázakti­vitás alapján. ............................ 236 Berliner : 1. Vlodavec ............................. 41 Cunningham D. K.—Geddes W. F.—Anderson J. A. : Búza, árpa, rozs és zab fehér­jéinek lecsapása hangyasavas oldatból különböző sókkal . . 42 Cunningham D. K.—Geddes W. F.—Anderson J. A. : Búza, árpa, rozs és zab rugal­mas (kohéziv) fehérjéi és azok kémiai tulajdonságai................ 138 Csaba K. : 1. Báthory P. ........................... 195 De Lange P.—Hintzer H. M. R. : Vizsgálatok búzafehérjéken. I. A búzafehérjék látszólagos szulf­­hidriltartalmának pol­arográfiás meghatározása ............................ 42 De Lange P.—Hintzer H. M. R. : Vizsgálatok búzafehérjéken. II. A szulfhidrilcsoportok és a diszulfidkötések jelentősége a sütőképesség szempontjá­ból .................................................. 90 Doer­ff­el K. : Soranalízisek helyességének ellenőrzése ................................... 263 Doyle C. Udy : Búzalisztek proteinjeinek és poliszacharidjainak egymásra hatása ............................................. 137 Dragon G. : Adalék gátló anyagok kimuta­tására tejben tetrazoliumsó­­nak, mint indikátornak alkal­mazásával és a megkülönböz­tetés további lehetősége Klug­­ver erjedéspróba segítségével 211 Fábri I. : 1. Vas K.* ..................................... 49 Falkenhan W.­­ Módosított­­erber eljárás a kazein zsírra 1 ь Imának meg­határozására ............................. 210 Ferrari C. G.—1 och B. R. : Proteolitikus enzimek vizs­gálata zselatin viszkozitás vál­tozásának méré­sével ................ 90 Feuge R. O. : 1. Lonegren N. V.—Guica N. A.......................................................... 210

Next