Élelmiszervizsgálati Közlemények 15. (1969)

Névmutató

NÉVMUTATÓ Aczél, A.: Érett paradicsom pigmentjei­nek rétegkromatográfiás vizs­gálata ........................................ 35 Aczél, A.: Kémiai folyamatok hatása a tá­rolt paradicsomsűrítmény szí­nére II. Karotinoidok változása tárolás folyamán ..................... 246 Ammicco,C.­. Silano, V.* .......... 228 Andreotti, R. és Ferlenghi, P Néhány élelmiszer gyorsfagyasz­tása folyékony nitrogénnel — a fagyasztás gyorsaságának befo­lyása* ...................................... 284 Arneth, W. J. Thaler, HA ............. 184 Assenat, L.: Tanulmány tejek és sajtok azo­nosítására poliakrilamid-gél elektroforézissel*..................... 45 Ballschmieter, H. M. B.: Különböző módszerekkel végre­hajtott összehasonlító élelmi­szer víztartalom vizsgálatok* .. 313 Bandi, E. E.: A klórdioxid felhasználási lehe­tőségére vonatkozó vizsgálatok fürdővíz csírátlanítása céljából* 383 Baron, F. I. Csonti, F.................. 234 Becker, G. J. Eisenbrand, JA....... 338 Békés,­­.. Baktériumi törzsek proteináz termelésének vizsgálata........... 273 Békés, 1. 1. Gál, 1......................... 208 Belitz, FI. D. 1. Schormü­ller, JA. . 48 Bergner, K. G. és Miethke, H.: Élelmiszerek fémfelvétele fém­i használati tárgyakból: II. Hasz­nálati tárgyak ónozásának ólomtartalma*......................... 133 Bernatowitz, B. J. Szmelich, WA. . 381 Bhattacharya, K. R. Indad Haras­­wamy, Y. M.: Az előfőzött nyersrizs szárításá­nak hatása a hántolási tulajdon­ságokra* .................................. 114 Biacs, P. 1. Bíró, E........................ 156 Bíró, E. és Biacs, P.: Az infravörös spektroszkópia al­kalmazása nagymolekulájú zsír­savak vizsgálatára­­.................. 156 Bíró, G.: Az Escherichia coli meghatáro­zásának problémái az élelmi­szerbakteriológiában ............... 229 Blazovich, M. és Spanyár P.: Kapszaicin-meghatározási mód­szer kidolgozása oleorezin és más nagy hatóanyagtartalmú készítmények minősítésére .... 358 Bond, J. FA. Salvin, HA......... 383 Bonderava, E. 1. Szoboleva, E.*. . . 41 Borkert, H. 1. Scharner, EA......... 43 Bourdet, A., Feistet, P.: Foszforvegyületek eloszlása kü­lönböző típusú búzalisztek fe­hérjefrakcióiban*................ 118 Boyd, H.: Malmok gázosításának új mód­szerei* ...................................... 115 Brandy, J. T. és Zagorski, J. A.: Enzimes glukóz meghatározás tanulmányozása keményítő hidrolizátumban* ................... 381 Brieskorn, J. H. és Wallenrauch, S.: Orotsavtartalom mint a tejhá­nyad mértéke élelmiszerekben* 155 Bright, C. C. J. Pillsbury, H.C­. . 272 Cerutti, G. és Maccarrone, A.: Paraffinozott és hagyományo­san érlelt juhsajtok vizsgálata* 42 Chen, S. L., Cooper, E. J. és Gut­­manis, F.: Aktív szárított élesztő­­védelem oxidativ károsodás ellen a rak­tározás folyamán*..................... 233 Chi Tao­. Rita Pi* ........................ 312 Chikuma, G. I. Yamamoto, T.*. ... 43 Ciegler, A. J. Peterson, R. SA........381 Clementini, L. I. Maltese, PA .... 42 3

Next