Élelmiszervizsgálati Közlemények 35. (1989)

1989 / 1. szám

élelmiszer vizsgá­lati KÖZLEMÉNYEK . ......................................................................... ■■■■­......... ■ A MEGYEI ÉS FŐVÁROSI ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI ÉS ÉLELMISZER ELLENŐRZŐ ÁLLOMÁSOK KÖZLÖNYE TARTALOM Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXIV. kötetéről (Molnár­­ Pál) ............................................................................................................. Bogdán Józsefné, Gasztonyi Kálmán, Harkayné Winkler Margit és Ivánkovits Gertrúd: Kis koncentrációjú élelmiszerkomponensek meghatározása enzimes analitikával I. Élelmiszerek glükóztartalmának meghatározása glükóz-szelektív elektród-szett alkalmazásával .................................. 5 . Szabó S. András: Élelmiszerellenőrzés, minőségszabályozás Dániában .... 13 . Gönczy Árpád: Az élelmiszerek minősítésének aktuális kérdései .................. 20 Szabó S. András, Kaj Heydorn és Else Damsgaard: Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában VII. Vanádiummeghatározás INAA módszerrel növényi mintákban .................... 25 Élelmiszerek mikrobiológiai irány- és figyelmeztető értékei. Beszámoló az Élelmiszerreológiai Módszerek témakörben rendezett tudományos ankétről (Sebők András) ............... 30 . Hazai lapszemle ........................................................................................... ) KÁF jelet viselő élelmiszeripari termékek jegyzéke ................................... 43 3 Szakmai hírek ............................................................................................. 52 ■ Külföldi lapszemle ........................................................................................ 54 1988. évi tartalomjegyzék ................................................................ 64 A dolgozatokat lektorálták: Dr. Törley Dezső, dr. Vajda Ödön, dr. Molnár Pál, dr. Nedelkovics János 1989. I. XXXV. kötet EMKZAH 31/1/1 -64 HU ISSN 0442-9576 1. füzet

Next